miercuri, 30 martie 2011

Fizica in medicina

Cancerul in faze avansate poate fi tratat cu radiatii

Doze mici de radiatii menite sa amelioreze simptomele cancerului de plamani declarat incurabil ar putea, de fapt, sa contribuie la salvarea vietii unor pacienti, potrivit unui studiu surprinzator, publicat astazi de o echipa de cercetatori australieni, relateaza Reuters.

Circa un pacient dintr-o suta diagnosticati cu cancer la plamani a supravietuit cinci sau mai multi ani dupa aceste tratamente. In plus, 18 pacienti dintre cei care au luat parte la studiu se pare ca au fost vindecati.
Doctorul Michael Mac Manus, oncologist specialist in radiatii la Peter MacCallum Cancer Centre din Melbourne, Australia, si cativa colegi de-ai sai au urmarit evolutia a 2.337 de bolnavi de cancer la plamani, care primisera doze paliative de radiatii.

Echipa de medici sustine ca 1,1% dintre cei peste 2000 de pacienti au trait cinci sau mai multi ani dupa tratamente.
"Datele noastre arata ca circa 1% dintre bolnavii cu cancer de plamani si-au prelungit viata cu doze paliative de radiatii care nu ar fi fost considerate suficiente pentru tratamentul pe termen lung al bolii", se arata in raport.
Pacientilor diagnosticati cu cancer la plamani intr-un stadiu mult prea avansat pentru a mai fi tratat le sunt administrate doze mici de radiatii pentru a le ameliora durerile. Cancerul la plamani este de departe forma cea mai intalnita a maladiei, la nivel mondial. In fiecare an, zece milioane de oameni sunt diagnosticati cu cancer la plamani, jumatate dintre pacienti murind la un an de la diagnosticare, potrivit Global Lung Cancer Coalition.

                                Fizica cuantica in medicina

Medicina cuantica foloseste metode non-invazive de diagnostic si tratament, pentru prevenirea imbolnavirilor si tratamente de recuperare fara medicamente, bazate pe procesele cuantice ale radiatiei electromagnetice si pe informatia energetica continuta in materia vie. Medicina cuantica este bazata pe utilizarea cuantelor de energie, adica, pe doze infime de radiatie electromagnetica destinate diagnosticului, prevenirii si regenerari sanatatii individului.
In anii '60 a aparut primul oscilator quantum (laser). Experienta in timp a energiei quantice scazute generate de laserele terapeutice a demonstrat eficienta lor si lipsa de nocivitate.

Putem defini medicina cuantica ca fiind o noua abordare medicala bazata pe sinteza achizitiilor fizicii cuantice, combinata cu ultimele cunostiinte asupra naturii profunde a fiintelor vii si experienta milenara a medicinii orientale, adica pe realitatea energetica a fiintelor vii.
Dr.Youri Kheffeits medic si cercetator rus in domeniul medicinii cuntice, la Institulul Energetic din Moscova, formuleaza urmatoarea definitie a starii de sanatate:
"Sanatatea consta in armonia relatiilor energetic-informationale dintre individ si natura. Aceasta armonie se exprima prin optimizarea mecanismelor de autoreglare autoaparare si autovindecare a organismului viu. O dinamica activa a sanatatii implica organismul ca intreg, pe plan fizic, mental si spiritual".
Tratamentele cuantice folosesc toate tipurile de radiatii biologic si ecologic pure, pentru a restabili cimpul electromagnetic si starea informationala alterata de factori patologici, aducind acest camp la o stare stabila.Pentru a se obtine acest rezultat,emisiile electromagnetice folosite sunt la unison cu procesele informational-energetice ale organismului viu, altfel spus, ele sunt in rezonanta cu aceste procese.
Tratamentele sunt lipsite de efecte secundare, sigure, ecologice, nedureroase, justificate pe plan economic si aplicabile in toate domeniile medicinii.

ANTIDEPRESIVE AJUTORUL ELECTROSOCURI TERAPIE IN
TRATAREA DEPRESIE SEVERA
Combinand medicamente antidepresive cu terapia cu electrosocuri (ECT) face o treaba mai buna de a reduce simptome de depresie severa si provoaca pierderi de memorie mai mica decat folosind ECT singur, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Wake Forest Scoala de Medicina si colegii.
Aceasta constatare ar putea atenua una dintre preocuparile principale despre ECT ca aceasta provoaca pierderi de memorie, a declarat W. Vaughn McCall, MD, MS, profesor si presedinte al Departamentului de Psihiatrie de comportament si de Medicina si cercetatorul principal pentru studys Wake Forest site-ul Botezatorul
Studiu complet apare in problema actuala a Archives of General Psychiatry, publicat astazi.
ECT foloseste un stimul electric pentru a creierului de a induce convulsii. Este prescris pentru pacientii cu crize-depresie severa, nivel de care sunt catatonic (oameni care sunt atat de incetinit ca acestea sa opreasca in miscare, de a vorbi si manca) sau de suicid sau pentru pacientii cu depresie majora care nu au raspuns la medicamente. Electrozii atasat la cap livra stimul si pacientii sunt anesteziati si a primi relaxante musculare in timpul procedurii.
Pacientii care primesc ECT de multe ori confrunta cu unele pierderi de memorie care de obicei se imbunatateste in termen de zile de tratament.
Cercetatorii au vrut sa gaseasca o modalitate de a creste eficienta TCE reducand in acelasi timp efectele secundare ale pierderi de memorie.
Desi ECT ramane un tratament puternic, exista inca o proportie semnificativa de pacienti care nu raspund statisticile recente indica o rata de 70 - 80 la suta de raspuns, McCall a spus. Chiar si in cazul pacientilor care nu raspund, mai exista inca un risc semnificativ de recadere. Pacientii pot deveni bolnav din nou, cu depresie in termen de o chestiune de saptamani, la cateva luni dupa ce ECT.
Studiul este primul de dimensiunea acesteia si sa evalueze utilizarea de antidepresive cu ECT. Din cauza lipsei de informare prealabila cu privire la tema de a combina medicamente antidepresive cu Carta Energiei, Asociatia Americana de Psihiatrie nu a recomandat in mod obisnuit combina cu antidepresive ECT.
De cercetare a fost studiat la mai multe site-uri, inclusiv Wake Forest Universitatea de Medicina, Universitatea Columbia din New York, Washington University din St Louis, si la Universitatea din Pittsburgh. Acesta a fost coordonat de cercetatorii de la Columbia.
Dupa ce consimti la tratament, 319 de pacienti au primit fie un placebo sau una din cele doua antidepresive: exemplu nortriptilina, una mai in varsta, de medicamente generice, sau venlafaxina, un drog mai noua, care este vandut sub numele de EffexorTM de brand.
Pacienti au primit, de asemenea, cel putin o forma de ECT, fie bilaterale, stimularea ambele parti ale creierului, sau unilaterale, care afecteaza doar partea din dreapta a pastra stimul departe de centrele verbale de invatare in partea stanga a creierului. ECT unilaterala general, se crede de a provoca pierderi de memorie mai putin de ECT bilaterale, dar unele anchetatorii au crezut ca ECT unilaterala nu a trata simptomele depresiei, de asemenea.
Dupa tratament, pacientii au fost evaluate folosind o serie de teste pentru schimbari in simptomele depresiei lor si pentru pierderi de memorie.
Cercetatorii au descoperit ca, folosind fie antidepresiv in timpul depresie ECT imbunatatit mai mult decat ECT singur. Mai mult decat atat, pacientii care au primit exemplu nortriptilina in timpul ECT a avut mai putine probleme de memorie, comparativ cu grupul de venlafaxina. Cercetatorii au descoperit ca, de asemenea, cu ajutorul unei doze mari de TCE unilaterala pe partea dreapta a creierului a fost la fel de eficace ca sau mai mare de tratarea depresiei cu ECT moderata doza bilaterale si inca mai crutat pierderi de memorie.
Weve facut de cercetare pentru ultimii 10 ani pentru a gasi o modalitate de a face munca unilaterale de stimulare, precum si bilaterale, McCall spus. Am facut in cele din urma ca, in acest studiu.
Urmatorul pas in aceasta linie de cercetare, McCall a spus, este de a evalua efectele pe termen lung ale tratamentului.
Co-cercetatori la studiu au fost Peter Rosenquist, MD, de la Scoala de Medicina; Harold A. Sackeim, Ph.D., Elaine M. Dillingham, BA, Joan Prudic, MD, si Thomas Cooper, MA, tot de la noi York, membru psihice si Institutul de la Universitatea Columbia; Keith Isenberg, MD, si Keith Garcia, MD, de la Universitatea Washington Scoala de Medicina, in Saint Louis, si Benoit H. Mulsant, MD, si Roger F. Haskett, MD, a psihice de Vest Institute si Clinica si Departamentul de Psihiatrie de la Universitatea din Pittsburgh Scoala de Medicina din Pennsylvania.
Mulsant are o afiliere doilea cu Departamentul de Psihiatrie de la Universitatea din Toronto si Centrul pentru Toxicomanie si Sanatate Mintala, din Toronto, Canada, si Sackeim are o afiliere terte, cu Departamentul de Radiologie de la Universitatea Columbia.
Studiul a fost finantat in parte, prin subventii de la National Institutes of Health si Wyeth Pharmaceuticals. Echipamente de ECT fost imprumutat pentru a fi utilizate in studiu de catre Corp MECTA
Wake Forest University Baptist Medical Center este un sistem de sanatate academica formata din Carolina de Nord Baptist Hospital, Brenner Spitalul pentru copii, Medicii Wake Forest University si Universitatea Wake Forest stiinte medicale, care opereaza universitys Scoala de Medicina si Piedmont Triad Research Park. Sistemul cuprinde 1056 de ingrijire acuta, de reabilitare si de lunga paturi ingrijirea pe termen lung si a fost apreciata ca una dintre cele mai bune spitale Americas de US News & World Report din 1993.
Wake Forest baptist este clasat pe locul al 32-lea in natiunii de catre Americi Medicii de top pentru numarul de medici sa considerat cel mai bun de catre colegii lor. Institutia claseaza in partea de sus treilea in finantarea de catre Institutului National de Sanatate si al patrulea din sud-est a veniturilor de la proprietatea intelectuala licentiate.
                                 Anstasescu Denisa,clasa a-X-a C

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu